Лили Коул създаде екологични бижута от каучук

Моделът Лили Коул създаде модна линия украшения, направени от каучук. Приходите от продажбите ще бъдат дадени за спасяването милиард дървета в тропическите гори на Амазонка.

Красавицата активно е участвала при създаването на дизайна на екологичните бижута. Тя споделя, че любимият й модел е дълга верижка, която е комбинирана с класическо топче от християнска броеница и африканска висулка. „Във висулката от Африка има скрита молитва, вие никога няма да я видите, но знаете, че тя е някъде там. Това е и основната идея на тези бижута.” За своето благородно начинание Коул каза още:„Отначало ми се струваше доста странно, не можех да си представя как ще изглеждат каучуковите бижута и кой би ги носил. Но хората, които ще си ги купят, ще бъдат съпричастни към спасяването на тропическите гори”.

Екологичните бижута са на символични цени и са абсолютно достъпни за масовия потребител. Печалбата от тяхната продажба ще бъдат дарени на фондовете на Sky и WWF.

Лили Коул е една от най-социално отговорните красиви жени. През април тази годиня тя откри алтруистичната социална мрежа Impossible.com/невъзможно/. Нейното основно послание е, че няма невъзможни неща, стига да работим заедно. Идеята е хората с различни таланти да използват уменията си, за да си помагат безвъзмездно. Засега инициативата на Коул се радва на завиден успех, а моделът продължава да търси начини как да направи светът ни по-добър.

Comments are closed.

Post Navigation