Рупърт Мърдок се развежда за 3-ти път

Медийният магнат Рупърт Мърдок се разделя с 37 години по-младата си съпруга Уенди. Според информацията в официално изявление за развод, бракът им е в плачевно състояние през последните шест месеца.По повод изненадващата новина биографът на Мърдок Майкъл Волф сподели: “Просто съм смаян. Но Уенди веднъж ми каза, че това е обичайната му реакцията, когато нещата в бизнеса или в личния му живот не вървят добре. Той веднага взима сериозно решение и всичко свършва.„

Уенди Мърдок привлече общественото внимание през 2011 г., когато по време на изслушване в парламента, нейният съпруг беше атакуван от ядосан британец. Тогава китайката удари шамар на нападателя пред очите на милиони зрители. Постъпката й дълго време беше коментирана като образец за съпружеска лоялност. Но любовта между китайката и австралиеца вече е в миналото и двамата се готвят да подпишат документите за официалната си раздяла.

Освен личния му живот, бизнеса на милиардерът също е в криза. Неговата медийна империя, градена 60 години се разпада след като преди няколко дни основните инвеститори одобриха план за разделянето на News Corp.

Рупърт и Уенди се запознават на парти в Хонг Конги се женят през 1999 година, две седмици след като Мърдок официално се развел с предишната си съпруга. Третият брак на милиардерът продължава 14 години, от който има две дъщери – Грейс и Клои.

Вторият развод на Мърдок се смята за един от най-скъпите в историята. Бившата му съпруга получила $1,7 млрд. В момента състоянито на медийният магнат е оценено на 11,2 милиарда долара. Никой не знае какво точно пише в предбрачното споразумение на Рупърт и Уенди, но много скоро ще стане ясно колко ще струва провала на третия му брак.

Comments are closed.

Post Navigation